Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim de la clientii nostri este urmatoarea: „De ce mai avem nevoie de analiza performantei ClimaCheck, in conditiile in care detinem deja toate datele si valorile din sistemul nostru BMS/BAS/SCADA?”

Pentru a clarifica aceasta chestiune si a oferi un raspuns cat mai clar si mai detaliat, este foarte important sa se inteleaga diferenta dintre date si informatii. Multe sisteme HVACR, sisteme de administrare a clădirilor (BMS) și sisteme de control de supraveghere și achizitie de date (SCADA) colectează date, la fel ca si noi. Dar fără o analiză adecvata, cunoașterea temperaturii, presiunii sau a consumului de energie nu este prea utila, intrucat acestea variaza continuu pe o gamă larga. Cu punctele de date este practic posibil sa se lucreze numai cu intretinere reactiva sau programata – ceea ce nu prezice si nici nu previne esecurile. 

ClimaCheck transforma datele in informatii

Prin adaugarea analizei performantei, totul se schimba. Deciziile bazate pe indicatorii de performanta, precum indicele de eficienta al sistemului (SEI), sunt cele care reduc costurile si eficientizeaza cheltuielile cu intretinerea predictiva si optimizarea energiei. In multe cazuri, acest lucru se poate face fara adaugarea de senzori, deoarece acestia sunt deja acolo.

Cu ajutorul experientei acumulate de la mii de sisteme, stim cu certitudine faptul ca este posibil sa se ajunga la economii de la 10% pana la 30% in ceea ce priveste energia electrica in sistemele HVACR. Cele mai multe defectiuni pot fi prevenite prin activarea avertizarilor timpurii. Mai mult, si deterioarea componentelor va fi preintampinata, in conditii nefavorabile de functionare. 

Beneficiile oferite de sistemele ClimaCheck

Analizand performantele oferite de ClimaCheck, se intrevede posibilitatea de a identifica automat problemele, precum si oportunitatile de economisire, cu rapiditate si o calitate superioara (inclusiv o eficientizare a costurilor), spre deosebire de sistemele conventionale. De asemenea, este posibila minimizarea numărului de alarme sau apeluri false. Mai mult, ClimaCheck poate comunica cu majoritatea sistemelor BMS/BAS/SCADA. Asadar, cu fiecare ocazie in care se colecteaza date, analiza lor se realizeaza automat. Iar daca datele necesare nu sunt colectate, se pot furniza senzori suplimentari, care sa se ocupe de acest aspect. 

ClimaCheck aduce schimbari radicale pentru sistemele HVACR. Iata care sunt acestea:

  • Asigura o intretinere eficienta, cu mai putin timp investit;
  • Asigura optimizarea energiei in timp real;
  • Asigura intretinerea predictiva – posibilitatea de a rezolva problemele inainte ca acestea sa provoace defectiuni;
  • Asigura folosirea resurselor si abilitatilor mai eficient in organizatie;
  • Asigura vizualizarea cu usurinta a performantei, prin intermediul indicelui de eficienta al sistemului (SEI);
  • Efectele si fluxurile sunt mai rentabile decat cele rezultate din metodele conventionale;
  • Arata statistici detaliate vizavi de energia cu abateri si  unde se poate gasi cauza la nivel de componentă în software-ul ClimaCheck sau ClimaCheck online.

Inca din anul 2004, oferim servicii integrate de refrigerare pentru piata romaneasca si europeana. Prin dispozitivul ClimaCheck, supraveghem functionarea instalatiei, identificand punctual problemele acesteia si sursele lor (reglaje gresite, defectiuni, setari nepotrivite pentru agentii frigorifici noi etc.). Odata cu rezolvarea problemelor, eficienta instalatiei creste, iar consumul energiei electrice scade. Asadar, crescand performanta si scad costurile.